PREGUNTES FREQÜENTS

He de demanar cita obligatòriament ?

No, però sí que és recomanable. Encara que el nostre rang d’hores és molt ampli, sempre hi ha moments del dia més atrafegats que d’altres. Una trucada o un correu electrònic abans de venir t’asseguren tota la nostra atenció i t’estalviaran esperes innecessàries.

Quant es triga a fer un retrat al col·lodió?

Aproximadament uns 15 minuts. Els primers 5 per preparar els materials, abocar el col·lodió i submergir la placa en el bany de plata per sensibilitzar. Després passem a fer l’exposició, sempre mentre el col·lodió roman humit a la placa, i finalment, de tornada al laboratori, la placa passa per les tres etapes del revelat clàssic (revelat, aturada i fixació), la qual cosa triga uns 5- 7 minuts més.

Em puc emportar la placa immediatament?

No exactament. Encara que ja hauràs vist el resultat final en acabar la sessió, la placa encara s’ha de sotmetre a un procés de rentat, assecat i envernissat per eliminar restes de productes químics no desitjats i preservar-la en el temps. Normalment podràs passar a recollir-la a partir del dia següent, i en cas que estiguis de pas a Barcelona, te l’enviarem per correu certificat.

Què em poso per a la foto?

Pots portar la roba (o absència d’aquesta) que prefereixis, encara que sí que hi ha algunes consideracions que hauries de tenir en compte: Si portes peces estampades, els gràfics apareixeran a l’inrevés a la placa, com en un mirall. Els colors sòlids i els patrons de ratlles o llunes solen funcionar bé.

Quant als colors i la seva traducció a la placa, en ser el col·lodió un procés ortocromàtic, és a dir, que no es veu afectat per l’acció de la llum vermella, has de recordar el següent:

– Els blaus clars es veuran pràcticament blancs a la placa. Els blaus mitjans-foscos funcionen millor.

– Els vermells aniran en l’altra direcció i apareixeran a la placa més foscos del que són, tendint al negre en alguns casos. És bastant cridaner el cas de les barres de llavis vermelles que, en enfosquir, solen fer un contrast atractiu amb la resta de la cara.

– Els tatuatges apareixeran molt més tènues que en la realitat, o depenent del to de la tinta emprada, fins i tot desapareixeran. Per contra, les pigues i marques de naixement es faran més evidents, i el bronzejat segons els casos serà molt més evident a la placa.

– Sobre el maquillatge, aquí funciona la màxima del «menys és més». A més del que hem assenyalat sobre la barra de llavis, amb una mica de pólvores facials suaus és més que suficient. En general, convé fugir de les ombres d’ulls cridaneres i els maquillatges brillants, que poden tenir una traducció impredictible a la placa.

Puc portar roba o atrezzo d’època?

I tant que sí! Encara que a l’estudi no comptem amb peces d’aquest estil, som molt partidaris que porteu el que us vingui de gust, i que a més pot afegir un plus d’autenticitat / personalitat a la placa.


Si tens qualsevol altre dubte prèvia a la sessió, pots  escriure’ns o trucar-nos al 932695504 i et la tractarem de resoldre.